I sommer byr som vanlig Bjørneparken i Flå på lekne bjørner, leoparder i toppen av trær, sammen med ulv, gaupe og mange flere dyr. Nytt av året er at man også kan se Dinosaur!

Attraksjonen er kalt Dinosauria, og er en fantastisk utstilling med animatroniske dinosaurer i ekte størrelse.

Levende utstilling

At utstillingen er animatronisk betyr at dinosaurene oppleves ekte ved at de beveger på seg og lager lyd. Den inneholder også oppdatert vitenskapelig kunnskap om hvordan dyrene levde og så ut. Dette er så nært man kan komme en ekte dinosaur.

Utstillingen som ligger rett over broen fra inngangspartiet i Bjørneparken består av åtte forskjellige prehistoriske dyr. Blant annet den velkjente Tyrannosaurus rex. Et rovdyr som vandret på jorden for rundt 60 millioner år siden. Den kunne bli opp mot 13 meter lang og veie over 7 tonn. I sommer kan du hilse på vesenet med over 60 skarpe tenner i Bjørneparken.

Mye man kan lære

Administrerende direktør i parken, Kees Oscar Ekeli uttalte seg tidligere i sommer til Hallingdølen. Han sier utstillingen virker veldig levende:

– Vi viser frem de aller kuleste dinosaurene! Den største er ti meter lang og fem meter høy. De ser fryktelig levende ut, fortalte Ekeli.

Målet med utstillingen er trekkplaster og historieformidling.

– Det viktigste er å fortelle historien til dinosaurene. Vi viser frem noe som strekker seg fra 200 til 70 millioner år siden. Jeg tror vi har størst appell til barnefamiliene da det er mye spennende info om dinosaurene i utstillingen, sa Ekeli.

Våger å satse

Den unike fremvisingen i Bjørneparken er ikke gratis, men Ekeli forklarer at den gode fjorårssesongen gjør at de kan slå skikkelig på stortromma.

– For oss er dette en stor investering. For stor, egentlig, fortalte Ekeli og la til:

– Flere millioner.

Vil du se den nye millionsatsingen i Bjørneparken finner du billetter og informasjon hos bjorneparken.no.

Hjertelig velkommen til Bjørneparken og Flå i sommer! :-)

Publisert Monday, June 14, 2021 at 11:39 AM