I hjertet av Turufjell, på nedsiden av varmestua, har det i sommer kommet nye stier å tråkke. – Et viktig tilbud, sier markedsansvarlig, Simen Heie.

Det er tre ferdighetsløyper og to hoppløyper som nå er på plass i det som er starten på en større sykkelsatsing på Turufjell.

– Løypene er 150 – 200 meter lange og er delt opp i flere vanskelighetsgrader, så det er en kompakt aktivitet midt i Turufjell. De er satt opp som en start på det sykkelnettverket vi skal bygge og et tilbud til sommeraktivitet hos oss, sier Heie.

Utvider stier

I tillegg forteller Heie at enkelte stier skal utvides og gjøres mer spennende for syklistene.

– Sykkelparken ved parkeringsplassen er allerede koblet på Slåttemyrrunden for dem som ønsker en litt lengre tur.

Markedssjefen kan også fortelle om flere fremtidsplaner.

– Det blir bygget en stor pumptrack som skal ligge mellom varmestua og skiheisen. Vi håper å begynne på den i år men det er stort trykk på bygging av slike anlegg for tiden så det kan hende vi venter til etter vinteren om vi ser at det blir knapt med tid til å få det ferdig i høst. 

Ønsker velkommen

I tillegg til pumptrack skal det neste år bygges flytsti. En sykkelsti man skal slippe å tråkke i.

– Det blir fem kilometer med flytsti i og rundt skiheisen. Der skal man kunne flyte nedover uten at det skal gå for fort, sier Heie.

Nå håper han folk kommer å besøker Turufjell også på sommeren.

–Vi har om lag 100 ferdige hytter her oppe og 260 solgte tomter totalt, så prioriteten var å få på plass et tilbud til de. Men vi så jo i vinter at det var mange Flåværinger her oppe. Vi håper de også kommer å besøker oss i sommer, sier Heie og understreker at de har god plass:

–Dette vil jo også være et tilbud til turister i bygda og de er så klart hjertelig velkommen! Her er det plass til alle, avslutter Heie.

Publisert Wednesday, June 16, 2021 at 7:36 AM