På Sport Outlet kom nyheten om stengte butikker like brått på som hos alle andre. Nå har damene lagt om strategien og gjør det beste ut av situasjonen.

– Dagen før stenging var vi veldig gira. Vi løp rundt i butikken og jobba med varer vi skulle ha på tilbud. Samtidig gjorde vi klart til påskebutikk på utsiden av lokalene, sier Mette Nielsen som er daglig leder i Sport Outlet Flå.

Det som skulle være høysesong for varesalg ble i løpet av noen timer gjort om til en prosess hvor man måtte tenkte nytt.

Berg-og-dalbane

Som følge av permitteringer er det i dag Mette Nielsen og Live Rimejorde som styrer butikken på Flå, de er klare på at de må fokusere på det de selv kan gjøre noe med.

– Det gikk jo fra å være veldig gira til å bli veldig fortvila, sier Nielsen og fortsetter:

– Alt man hadde gleda seg til falt litt sammen og man tenkte «hva skjer?». Men etter den knekken handler det bare om å være positiv. En dag etter vi hadde fått beskjeden om stengt påske var vi i full gang igjen med å tenke nytt. Også hjelper det med en porsjon galskap ler Nielsen.

Ny løsninger

Klikk og Hent er en etablert løsning hos Sport Outlet, nå jobber duoen med å markedsføre det så godt de kan.

– Fokus er flyttet dit og nå er det viktig at folk vet hvilke muligheter som finnes, sier Nielsen.

I tillegg er også butikken lagt om til å ha en takeaway løsning.

Inngangspartiet er gjort slik at man kan hente varene utenfor butikken. Nielsen forklarer det slik:

– Man må ringe å bestille på telefon som hvilken som helst takeaway løsning. Det som er viktig å presisere er at det er ingen prøving av varer. Og de kan ikke returneres før 12. april, sier hun.

Et godt år

Selv om butikken nå går glipp av en påske som ville gitt en god måneds-omsetning har et år med norgesferie vært positivt for bedriften.

– Vi har hatt 12 gode måneder hvor andre bedrifter har hatt det tøft. Nå føler vi at vi er med og tar en del av den støyten, sier Nielsen og forklarer at det blir færre innkjøp:

– Det vi går glipp av ved å miste påsken er også muligheten for å selge unna vintervarer. Nå blir det nok en god del varer vi må ta med oss over i neste sesong.

– Men vi skal gjøre det vi kan for oss selv, også håper vi at næringslivet i Flå hjelper hverandre med å komme gjennom disse tidene, avslutter Nielsen.

For å handle, ta kontakt med Sport Outlet på mail: Mette@sportoutlet.as eller mobil: 47791402
For full oversikt over handelse og serveringstilbud i Flå, klikk her.

Publisert Monday, March 22, 2021 at 4:55 PM