Også i år blir det en annerledes 17. mai, men det blir feiring!  Det blir igjen utescene, kjøretøyparade/kortesje i stedet for barnetog, det blir is, brus, flagg, musikk m.m. 
I år får vi også besøk av Torill Beate Nilsen som har vokst opp i Flå og har mange minner med 17. mai i Flå. Hun har med sin sønn Odin Waage kjent som GT i tv serien på NRK «Rådebank». En serie som har blitt brukt som prosjekt i ungdomsskolen i forhold til psykiskhelse blant unge.  Både Torill og Odin er artister og vil synge og spille for oss.
Mats Bjerknes stiller også opp i år med å kommentere kjøretøy og gjøre stas på dem. Vi får høre varaordfører Steinar Andre Steinarson holde 17. mai tale. Det blir også bidrag fra barna. Vi håper så mange som mulig fra Flå blir med i feiringen!

PROGRAM:

09.30     Kransenedleggelse Gulsvik

10:30     Oppstilling bak Bjørneparken kjøpesenter for underholdning og
              kjøretøyparade/kortesje. Mats Bjerknes kommenterer. Flaggborgen kommer fra
              skolen.

ca. 11.00 Underholdning m/17 mai taler v/varaordfører Steinar Andre Steinarsson og 7. trinn elever.  Det blir sang og musikk v/Odin Waage og Torill Beate Nilsen.

12.00     Vi synger Ja vi elsker over hele Norge

12.10    Start kjøretøyparade/kortesje. Mats Bjerknes kommenterer ut og inn.

Rett etter paraden:   Underholdning fortsetter m/prisutdeling kjøretøy og m/Mats Bjerknes, Odin Waage og Torill   Beate Nilsen Rett etter programmet bak senteret er slutt, så vil Odin ha en prat med Flåungdommene våre. 

Ca kl 14  Flaggborgen fra senteret via Flåheimen og til kirken.

14.30     Gudstjeneste Flå Kirke. 

Kransenedleggelse før og etter kirken

Følg med på arrangementet «17. mai feiring i Flå 2021» på Facebook for informasjon. Og vi oppfordrer folk til å dele litt fra dagen m/bilder og film på dette arrangementet.

Ruta for kjøretøyparaden blir fra oppstilling bak senteret, gjennom rundkjøring, via Flåheimen til neste rundkjøring, over på østsida, snu ved Novema og tilbake, og en siste runde fra rundkjøring til rundkjøring via Flåheimen en gang til. Følg anvisning ved oppstilling og følg videre etter ledebilen som kjører i front. Paraden er åpen for alle registrerte kjøretøy. Pynt ditt kjøretøy og møt opp! Det blir premiering i kategoriene "tøffeste kjøretøy", "best pynta kjøretøy","mest originale kjøretøy" og mest «rånete kjøretøy» Premiering skjer i 2. del av programmet etter paraden.

Det blir utdeling av gratis is og brus til barna i forbindelse med kjøretøyparaden/bilkortesjen.

 Til slutt vil vi minne om gjeldende smitteråd fra FHI. Gjennomføring av arrangementet er godkjent av kriseledelsen, men det er nødvendig at alle bidrar. Alle må hele dagen passe på god håndhygiene og holder avstand. Og på festplassen så må alle holde seg ved sitt kjøretøy. Og bruk av munnbind er pålagt der man ikke kan holde 1 meters avstand.

Velkommen til en hyggelig feiring!
Med hilsen Flå kommune i samarbeid med
HallingEventYr og 17. mai komiteen 7 trinn Flå Skole

Info på kommunens hjemmeside
Facebook-arrangement

Publisert Wednesday, May 12, 2021 at 9:45 AM